Tim Waanders

Beleidsadviseur informatiemanagement

Tim is beleidsadviseur informatiemanagement binnen GHOR Twente en is altijd opzoek naar nieuwe informatie. Hij analyseert vervolgens of dit bijdraagt aan de informatievoorziening van (toekomstige) incidenten en crises. 

Hiervoor is Tim in gesprek met partners in de geneeskundige keten en collega’s binnen de Veiligheidsregio.

"Het leuke in mijn werk is het analyseren van de grote hoeveelheid informatie die beschikbaar is en het afwegen of deze informatie relevant is voor de partners in de geneeskundige keten, de veiligheidspartners en/of het openbaar bestuur."

Op dit thema zijn er landelijk veel ontwikkelingen, daarom is Tim aangesloten bij het cluster informatiemanagement van GGD GHOR Nederland. Informatiemanagement is één van de vier clusters binnen GGD GHOR Nederland.

Daarnaast focust hij zich op landelijke ontwikkelingen en beleid rondom netcentrisch werken met de tool LCMS, met als doel een goede informatievoorziening tijdens incidenten en crises. Tim vertegenwoordigt de geneeskundige sector in het landelijk overleg functioneel beheer LCMS. Daarnaast denkt Tim mee in de doortonwikkeling van het landelijk geneeskundig beeld in LCMS. De landelijke ontwikkelingen en beleid worden vertaald naar regionale implementatie.

Binnen de crisisorganisatie is Tim Hoofd Informatie geneeskundige zorg (HINgz). Deze piketfunctie sluit heel goed aan bij zijn informatiemanagement werkzaamheden.

Tijdens de langdurige COVID crisis heeft Tim vanuit het GHOR bureau als informatiemanager gewerkt. Tim:

"Het werk was breder dan vanuit mijn crisis HINgz rol en sloot goed aan bij mijn bureau werkzaamheden binnen de GHOR. Zo had ik als informatiemanager een belangrijke positie in het duiden van informatie vanuit de geneeskundige keten richting het bestuur van de Veiligheidsregio."

Meer weten over Tim? Bekijk dan hoe zijn werkdag eruit ziet!

Terug naar overzicht
Jlf10091 Bewerkt